A mozgás rendszeressé tételében és motivációnk megtartásában kiválóan támogat bennünket egy jó applikáció, amely amellett, hogy segít összeállítani az edzéstervünket, számon tartja az eredményeinket, és velünk együtt ünnepli meg a sikereinket. Alábbi válogatásunkban közülük ajánlunk néhányat.

Endomondo

Ez az egyik legnépszerűbb futóapplikáció, amely egyszerű és átlátható felületet kínál, ahonnan gyorsan leolvashatjuk a mért adatokat. Számon tartja a megtett távolságot, az időt, a sebességünket és az elégetett kalóriákat. Emellett térképen jelzi az útvonalunkat, illetve a teljesítményünk alapján kiszámolja a célba érkezésünk várható idejét is. Jár hozzá beszédhang alapú tájékoztatás, és eredményinket is megoszthatunk másokkal is a közösségi média felületein.

Runkeeper

Ugyancsak nagyon népszerű alkalmazás a futók, kerékpározók és túrázók körében. Rengeteg statisztikával elemzi a mozgásunkat, rögzíti a sebességünket, a megtett távolságot, a teljes edzésidőt, az elégetett kalóriákat, valamint emlékeztetőkkel és különböző kihívásokkal próbál motiválni bennünket. Le lehet tölteni a népszerű futóútvonalakat, testreszabott futástervet állíthatunk össze a teljesítményünk javítása érdekében, csatlakozhatunk más futócsoportokhoz, ráadásul nem csak telefonon, hanem bárhonnan elérhető webes felületen is tárolhatjuk eredményeinket.

Runaddict

A Runaddict nem az teljesítmény rögzítésre, hanem a motivációra helyezi a hangsúlyt. Segítségével a futás során megtett távolság és idő alapján pontokat gyűjthetünk, amelyekkel kedvezményesen vásárolhatunk sportfelszereléseket, kiegészítőket vagy a sportos életmódot támogató szolgáltatásokat.

Weight Loss Running

Az applikáció a fogyni vágyók oldaláról közelíti meg a futást, és ez alapján határozza meg az edzésterveket. Komplett csomagot kínál, amely futóedzőt, étrendi tanácsadást és edzésnaplót is tartalmaz.

Zombies, Run!

Ideális társ azok számára, akik unalmasnak tartják a futást, az applikáció ugyanis különböző sztorikba ágyazva ösztökél a zombik elől való menekülésre, így aztán nemcsak szabadidős tevékenységként, hanem a túlélésért folytatott harcként értelmezi a kocogást. A statisztikák mellett bázist is létrehozhatunk saját ellátásunkra, a zombik üldözését pedig intervall edzésként is felfoghatjuk.

MapMyRun

Ahogy a neve is mutatja, az app a futási útvonal térképes funkcióira koncentrál. Megmutatja az útközben felfedezhető helyeket, a megtett kilométereket, a szintkülönbségeket és az elégetett kalória mennyiségét. Emellett nyomon követhetjük, hogy mikor, mit ettünk, és figyelmeztet, hogy mikor, mennyit kell ennünk és mennyi vizet kell innunk.

Flectorin

Próbálja ki az új Flectorin tapaszt, amely a továbbfejlesztett technológiának – diklofenák hatóanyag és heparin segédanyag párosítás – köszönhetően szignifikánsan csillapítja a fájdalmat, gyulladáscsökkentő hatású, és csökkenti a duzzanatot (ödémát)*.

A diklofenák hatóanyagú, vény nélkül kapható tapaszok közül egyedül a Flectorin rendelkezik 24 órás hatással, ezért elég naponta egyszer felhelyezni!

A Flectorin tapasz az ízületek, ínak és ínszalagok akut, kisebb fájdalommal járó panaszainak helyi tüneti kezelésére alkalmazható 16 éves kortól.

*a referencia Flector 140 mg gyógyszeres tapaszhoz és a placebo (hatóanyagot nem tartalmazó) tapaszhoz képest

Hivatkozások:
Alkalmazási előirat: OGYÉI/66050/2021 A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2022. május 26.
K. D. Rainsford, Michael S. Roberts, Alessandro Nencioni & Clarence Jones2018): Rationale and evidence for the incorporation of heparin into the diclofenac epolamine medicated plaster, Current Medical Research and Opinion, DOI: 10.1080/03007995.2018.1551194
24h
  • Szignifikáns fájdalomcsillapítás*
  • Látványos duzzanat csökkentés*
  • Az egyetlen, diklofenák hatóanyagú, 24 órás hatású vény nélkül kapható tapasz
Flectorin

A Flectorin tapasz vény nélkül kapható gyógyszer.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!