A mozgás rendszeressé tételében és motivációnk megtartásában kiválóan támogat bennünket egy jó applikáció, amely amellett, hogy segít összeállítani az edzéstervünket, számon tartja az eredményeinket, és velünk együtt ünnepli meg a sikereinket. Alábbi válogatásunkban közülük ajánlunk néhányat.

Strava

A Strava tulajdonképpen átmenetet képez a futó- és a biciklis applikációk közül, ugyanis mindkét sport nyomon követésére alkalmas, bár inkább a kerékpárosok körében elterjedtebb. A lényege azon felül, hogy rögzíti a tevékenységünket, az, hogy virtuális versenypályákon versenyeztet bennünket a többi felhasználóval, így magányos edzés közben is segít szinten tartani motivációnkat.

Bike Doctor

Ez a rendkívül hasznos applikáció olyan, mint egy mindig magunkkal vihető kerékpárszervíz, amely lépésről lépésre elmagyarázza, mit, hogyan és milyen szerszámokkal kell bringánkon megszerelni, legyen szó karbantartásról, új eszköz vagy alkatrész beüzemeléséről vagy egy defektről.

St John Ambulance First Aid For Cyclists

Bár remélhetőleg nem lesz szükség a használatára, de ha mégis baleset ér bennünket tekerés közben, ez a legjobb segítség. Az app ugyanis tartalmazza a leggyakoribb kerékpáros-baleseteket, és ábrákkal illusztrálva mutatja be az elsősegélynyújtást. Fontos tudni azonban róla, hogy az ajánlott módszerek az Egyesült Királyság orvosi protokolljain alapulnak.

Bringamánia

A magyar fejlesztésű Bringamánia Budapest és 26 környező település kerékpáros útvonalait tartalmazza. A térképen a kerékpárutak minőségüknek megfelelően külön színekkel vannak jelölve, és az applikáció annak alapján részesíti előnyben őket, hogy milyen sűrűn kerékpározunk.

Relive

Az alkalmazás segítségével az edzéseinkből látványos animált videót készíthetünk, az útközben készített fotóinkat elhelyezhetjük a megtett utunkat ábrázoló térképen, és minden fontos adatot megoszthatunk bárkivel.

Flectorin

Próbálja ki az új Flectorin tapaszt, amely a továbbfejlesztett technológiának – diklofenák hatóanyag és heparin segédanyag párosítás – köszönhetően szignifikánsan csillapítja a fájdalmat, gyulladáscsökkentő hatású, és csökkenti a duzzanatot (ödémát)*.

A diklofenák hatóanyagú, vény nélkül kapható tapaszok közül egyedül a Flectorin rendelkezik 24 órás hatással, ezért elég naponta egyszer felhelyezni!

A Flectorin tapasz az ízületek, ínak és ínszalagok akut, kisebb fájdalommal járó panaszainak helyi tüneti kezelésére alkalmazható 16 éves kortól.

*a referencia Flector 140 mg gyógyszeres tapaszhoz és a placebo (hatóanyagot nem tartalmazó) tapaszhoz képest

Hivatkozások:
Alkalmazási előirat: OGYÉI/66050/2021 A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2022. május 26.
K. D. Rainsford, Michael S. Roberts, Alessandro Nencioni & Clarence Jones2018): Rationale and evidence for the incorporation of heparin into the diclofenac epolamine medicated plaster, Current Medical Research and Opinion, DOI: 10.1080/03007995.2018.1551194
24h
  • Szignifikáns fájdalomcsillapítás*
  • Látványos duzzanat csökkentés*
  • Az egyetlen, diklofenák hatóanyagú, 24 órás hatású vény nélkül kapható tapasz
Flectorin

A Flectorin tapasz vény nélkül kapható gyógyszer.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!