A mozgás rendszeressé tételében és motivációnk megtartásában kiválóan támogat bennünket egy jó applikáció, amely amellett, hogy segít összeállítani az edzéstervünket, számon tartja az eredményeinket, és velünk együtt ünnepli meg a sikereinket. Alábbi válogatásunkban közülük ajánlunk néhányat.

MapMyFitness

Ez az alkalmazás tökéletes választás, ha sokféle mozgásformát végzünk, és nem akarjuk különböző appokkal telerakni a telefonunkat. A MapMyFitnessben többféle sport közül választhatunk, és legyen szó, futásról, kerékpározásról, fittnesszről vagy akár kutyasétáltatásról, pontosan megmutatja nekünk a teljesítményünket.

Cody

Ha szeretünk társaságban edzeni, akkor ez a számunkra ideális applikáció, amely segítségével nem csak a fejlődésünket tudjuk nyomon követni, hanem a chatszoba funkció igénybe vételével a közelünkben edzőkkel is felvehetjük a kapcsolatot.

Lose it!

Az alkalmazás elsősorban a fogyásra koncentrál, ugyanis a segítségével edzés- és étkezés naplót vezethetünk, amely a bevitt kalória mennyiségén túl az elfogyasztott tápanyagokat is nyomon követi, így biztosítva, hogy egészséges legyen a fogyókúránk.

Pact

Az alkalmazás azok számára ideális, akik nehezen szánják rá magukat az életmódváltásra, ugyanis pénzjutalommal vagy büntetéssel próbál bennünket motiválni. Nekünk annyi a dolgunk, hogy kitűzzük az elérendő célunkat, illetve, hogy hány napot szeretnénk edzeni ennek elérése érdekében, és ha sikerül teljesítenünk, jutalmat kapunk, ha viszont nem, akkor pénzbüntetéssel sújtanak bennünket.

Human

Kitűnő fejlesztés azoknak, akik mindennapos testmozgásra törekednek, de hajlamosak megfeledkezni a mozgásról. A Human alkalmazás ennek megvalósításában segít bennünket, ugyanis figyelmeztet, ha aznap még nem edzettünk.

WaterMinder

Az applikáció abban segít bennünket, hogy minden nap elegendő vizet fogyasszunk. Ennek megfelelően figyeli a napi vízfogyasztásunkat, jelez, ha innunk kellene, és naptárban tárolja a napi megivott vízmennyiségünket, így bármikor vissza tudjuk nézni, mikor mennyit ittunk.

Flectorin

Próbálja ki az új Flectorin tapaszt, amely a továbbfejlesztett technológiának – diklofenák hatóanyag és heparin segédanyag párosítás – köszönhetően szignifikánsan csillapítja a fájdalmat, gyulladáscsökkentő hatású, és csökkenti a duzzanatot (ödémát)*.

A diklofenák hatóanyagú, vény nélkül kapható tapaszok közül egyedül a Flectorin rendelkezik 24 órás hatással, ezért elég naponta egyszer felhelyezni!

A Flectorin tapasz az ízületek, ínak és ínszalagok akut, kisebb fájdalommal járó panaszainak helyi tüneti kezelésére alkalmazható 16 éves kortól.

*a referencia Flector 140 mg gyógyszeres tapaszhoz és a placebo (hatóanyagot nem tartalmazó) tapaszhoz képest

Hivatkozások:
Alkalmazási előirat: OGYÉI/66050/2021 A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2022. május 26.
K. D. Rainsford, Michael S. Roberts, Alessandro Nencioni & Clarence Jones2018): Rationale and evidence for the incorporation of heparin into the diclofenac epolamine medicated plaster, Current Medical Research and Opinion, DOI: 10.1080/03007995.2018.1551194
24h
  • Szignifikáns fájdalomcsillapítás*
  • Látványos duzzanat csökkentés*
  • Az egyetlen, diklofenák hatóanyagú, 24 órás hatású vény nélkül kapható tapasz
Flectorin

A Flectorin tapasz vény nélkül kapható gyógyszer.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!