Hossza: 110 km

Ajánlott idő: 4 nap + 1 nap pihenés, fürdés

Gyakorlott és kevésbé gyakorlott bicajosként is érdemes figyelembe venni a Balaton adottságait, mielőtt neki indulunk körbe tekerni. A déli part sík, az északi dombos; emelkedőkkel, lejtőkkel teli csodás látnivalókkal.

Balatonboglár környékén érdemes kezdeni a túrát és Budapest felé haladni, majd az északi parton nyugat felé. Így hamarabb letekerhető az ingerszegény rész és mire az északi partra érünk, már egy kis rutinra és tapasztalatra is szert teszünk. Az első éjszakát Balatonaliga környékére érdemes a szállást szervezni. Innen haladhatunk tovább a már dombosabb vidék felé. A második napon elhagyva Tihanyt is jussunk el egészen Révfülöpig. Útközben kedves kávézóknál, útszéli falatozóknál megállhatunk és élvezhetjük az északi part hangulatát. Harmadik nap reggel folytassuk utunkat Vonyarcvashegyig, vagy akár Gyenesdiásig.  Az utolsó napon szinte megint csak sík tájon vezet végig az út. Ne feledkezzünk meg megmártózni a Balatonban, útközben enni egy lángost vagy inni egy finom limonádét. A nap végeztével vidáman, kissé persze fáradtan elérhetjük Balatonboglárt a kiindulópontot. Itt tölthetjük el az utolsó éjszakát és másnap élvezhetjük a pihenést, fürdést a tó partján. Fantasztikus ez a túra, aki egyszer végig ment rajta nem feledi el. Az is fontos, hogy legelőször tényleg legalább négy napra osszuk el a távolságot.

Mit vigyünk?

A szükséges alapfelszerelést semmiképpen ne hagyjuk otthon! ? Túrakerékpár, szerszámok, túratáska, ruházat. Ezeket jobb, ha gyakorlottabb barátainkkal együtt, vagy szakember segítségével vásároljuk meg. A szerszámok beszerzésénél is kérjünk segítséget. Természetesen a Balaton körül több boltot és szervízt is találhatunk, de az alapfelszereltség nélkül ne induljunk el. Legyen nálunk pumpa, bicska, szerszámkészlet, a csavarokhoz kulcs, pótbelső, gumileszedő, rongy, esetleg kesztyű. Túratáska esetén is nagy a választék, 10l-80l nagyságban is találhatunk megfelelőt. Kormánytáskát is ajánlott választani, ebbe kerülhetnek a pénz és az iratok. Ruházatnál pedig a bukósisakot ne felejtsük el, de érdemes beszerezni kerékpáros nadrágot, felsőt, kesztyűt, esőkabátot és persze kulacsot is. Ezeken felül természetesen a 4 napra szükséges egyéb öltözetek és az egészségügyi kellékek is fontosak. érdemes magunkkal vinni.

A túra megkezdése előtt és minden egyes napon alaposan melegítsünk be, és a nap végén nyújtsuk le az izmainkat – megelőzve ezzel az esetleges izomlázat, sérülést. Érdemes egy kis egészségügyi szettet is vinnünk, mindenkinek egyénre szabva. (pl.: Sebtapasz, sebkezelő készítmény, naptej, fájdalomcsillapító)

Flectorin

Próbálja ki az új Flectorin tapaszt, amely a továbbfejlesztett technológiának – diklofenák hatóanyag és heparin segédanyag párosítás – köszönhetően szignifikánsan csillapítja a fájdalmat, gyulladáscsökkentő hatású, és csökkenti a duzzanatot (ödémát)*.

A diklofenák hatóanyagú, vény nélkül kapható tapaszok közül egyedül a Flectorin rendelkezik 24 órás hatással, ezért elég naponta egyszer felhelyezni!

A Flectorin tapasz az ízületek, ínak és ínszalagok akut, kisebb fájdalommal járó panaszainak helyi tüneti kezelésére alkalmazható 16 éves kortól.

*a referencia Flector 140 mg gyógyszeres tapaszhoz és a placebo (hatóanyagot nem tartalmazó) tapaszhoz képest

Hivatkozások:
Alkalmazási előirat: OGYÉI/66050/2021 A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2022. május 26.
K. D. Rainsford, Michael S. Roberts, Alessandro Nencioni & Clarence Jones2018): Rationale and evidence for the incorporation of heparin into the diclofenac epolamine medicated plaster, Current Medical Research and Opinion, DOI: 10.1080/03007995.2018.1551194
24h
  • Szignifikáns fájdalomcsillapítás*
  • Látványos duzzanat csökkentés*
  • Az egyetlen, diklofenák hatóanyagú, 24 órás hatású vény nélkül kapható tapasz
Flectorin

A Flectorin tapasz vény nélkül kapható gyógyszer.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!