Irány télen is a természet!

Télen is nagyon fontos, hogy időt töltsünk a szabadban.

Ahogy csökken a hőmérséklet, úgy csökken a szabadban futók száma is, ilyenkor jellemzően ugyanis csak a legelszántabbakkal találkozhatunk a futópályákon. Holott a téli futásnak is megvannak a szépségei, és ha betartjuk az alábbi jótanácsokat, továbbra is bátran edzhetünk a szabadban.

Fogadom, hogy…

Vajon miért érezzük feltétlenül szükségesnek az újévi fogadalmak megtételét? És vajon az esetek nagyobb százalékában miért nem vagyunk képesek hosszú távon is betartani azokat? És hogyan sikerülhet mégis?  A válasz egyszerűbb, mint gondolnánk.

A tél komoly kihívás elé állítja a túrázás rajongóit. Hogy a gyakran súlyos mínuszokkal gazdagított, farkasordító hidegben is érdemes legyen útra kelni, a természetjárók is inkább azokat a helyszíneket részesítik előnyben, amelyek látványa ezekben a hónapokban eltér a megszokottól. Összeállításunkban az ő igényeiket igyekeztünk szem előtt tartani.

Az aktuális járványügyi helyzet miatt a korcsolya pályák nyitását bizonytalan ideig elhalasztották.

 

A síelés hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ugyanakkor számos sérülésveszélyt is magában rejt, amelyek nagy részét megfelelő felkészüléssel és körültekintéssel elkerülhetjük. Hogy hogyan, az az alábbiakból kiderül.

Télen sem kell lemondani a mozgásról annak, aki a pihenését aktívan képzeli el. A téli sportok kedvencei közé tartozó síelés mellett lehetőségünk van egyéb mozgásformák kipróbálására is: a szánkózás (felnőtteknek is!), a korcsolyázás vagy a mókás takarításra emlékeztető curling egyaránt üdítő hatással lehet ránk, ráadásul a gyakorlásukhoz szükséges helyszínekben itthon sincs hiány.

Flectorin

Próbálja ki az új Flectorin tapaszt, amely egyedülálló kettős kombinációjának (a diklofenák hatóanyagnak és a heparin segédanyagnak) köszönhetően kiemelkedően hatásosan csillapítja a fájdalmat, gyulladáscsökkentő hatású, és csökkenti a duzzanatot (ödémát).
A diklofenák hatóanyagú, vény nélkül kapható tapaszok közül egyedül a Flectorin rendelkezik 24 órás hatással, ezért elég naponta egyszer felhelyezni!
A Flectorin tapasz az ízületek, ínak és ínszalagok akut, kisebb fájdalommal járó panaszainak helyi tüneti kezelésére alkalmazható 16 éves kortól.

Flectorin
24h
  • Kiemelkedő fájdalomcsillapítás
  • Látványos duzzanat csökkentés
  • Az egyetlen, diklofenák hatóanyagú, 24 órás hatású vény nélkül kapható tapasz
Flectorin

A Flectorin tapasz vény nélkül kapható gyógyszer.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!