Irány télen is a természet!

Télen is nagyon fontos, hogy időt töltsünk a szabadban.

Nem lehet gátja a hétvégi kiruccanásainknak az időjárás. Persze szakadó esőben nem érdemes belevetni magunkat a természet rejtelmeibe, de egy kis hótól vagy hidegtől nem szabad megfutamodnunk.

Fontos, hogy bármilyen mozgásnak is álljunk neki, mindenképpen készüljünk rá, melegítsünk be előtte, hogy jó eséllyel elkerüljük az esetleges sérüléseket.

 

Tény, hogy a hideg, a szél nem túl csábító, viszont rengeteget erősödhet és fejlődhet az ember fizikailag és mentálisan is, ha ebben az időszakban is a szabadban edz, vagy kirándul. Kapjuk elő a túracipőt, a meleg holmit, öltözzünk rétegesen, és indulhatunk is. Ha pedig még mindig valami visszahúz, akkor bizony érdemes végig gondolnunk, melyek azok a dolgok, amelyek motiválhatnak bennünket.

1.Testnek és léleknek felüdülés

Gondoljunk bele, hogy a mindennapok rohanása után, amikor még a mobiltelefont is kikapcsoljuk, és gyönyörködünk a természet szépségeiben, mennyire fel tud tölteni bennünket a csend. Ezért mindenképpen érdemes nekiindulni! Nem kell megerőltetnünk magunkat, ha nem vagyunk gyakorlott természetjárók, már az is teljesen kicserélhet bennünket, hogy csak egy órát a szabadban töltünk. A kirándulás utáni kellemes fizikai fáradtság és a természet hatása az elmére, teljesen lelazíthatja az embert.

2. Lendületet ad a hétköznapokra

Nem kétséges, hogy a téli kirándulás hatása utána az ember nagyobb erővel kezd neki az újabb hétnek, az élet kihívásainak. Nem szabad a téli időszakot csak a negatívnak tűnő érzésekkel párosítani, vegyük figyelembe azt is, hogy ha hidegben mozgunk, az kissé felpörgeti az anyagcserét, hiszen a test többet dolgozik a melegen tartáson. Mindenképpen dinamikusabbak leszünk és az életkedvünk is nagyobb lesz.

3. Büszkék leszünk magunkra

Mielőtt elindulnánk a hidegbe, de éppen semmi kedvünk sincs az egészhez, inspiráljon az az érzés, hogy tudjuk, a végén milyen elégedettek leszünk magunkkal. Tudjuk, hogy sokszor választja inkább az ember a meleg szobát, és mindenféle kifogásokat keres, sőt talál is miért nem induljon el. De, ha megtesszük, nem csak a fizikai érzetünk lesz jobb, hanem jó érzéssel is fog eltölteni bennünket, hogy ezt a kihívást is legyőztük. Mindig jó, az önmeghaladás.

4. Segít és erőt ad a nehéz életesemények megoldásában

A téli kirándulás adta önmeghaladás érzése nagy erőt adhat olyankor is, amikor egy nehezebb élethelyzetben vagyunk. Kitartásunk és képességeink megtapasztalása kihat az egész életre.

5. Ajándékozzuk meg magunkat!

Legyünk mi, akik saját magunkat inspiráljuk! Hányszor ösztönöztünk másokat az életben? Itt az ideje, hogy magunkkal is megtegyük. Erre jó alkalom egy téli kirándulás, mozgás. Ha nem elég, hogy tudjuk, milyen jó hatással lesz ránk és egészségünkre a hidegben való mozgás, akkor tűzzünk ki egy célt, és ajándékozzuk meg magunkat, ha elértük. Például, menjünk el egy ismert kirándulóhelyre, és, ha felértünk a célhoz, vegyünk magunknak egy forró teát, esetleg egy bögre forró csokit vagy valami finomságot.

Mindenképpen legyünk büszkék magunkra, ha a zord időjárás ellenére tudatosan és melegen felöltözve, figyelmesen előkészülve, az utat megtervezve, vagy akár csak egy rövid sétára ismételten a természetet választottuk! Érezzük nagyon jól magunkat!

 

Flectorin

Próbálja ki az új Flectorin tapaszt, amely a továbbfejlesztett technológiának – diklofenák hatóanyag és heparin segédanyag párosítás – köszönhetően szignifikánsan csillapítja a fájdalmat, gyulladáscsökkentő hatású, és csökkenti a duzzanatot (ödémát)*.

A diklofenák hatóanyagú, vény nélkül kapható tapaszok közül egyedül a Flectorin rendelkezik 24 órás hatással, ezért elég naponta egyszer felhelyezni!

A Flectorin tapasz az ízületek, ínak és ínszalagok akut, kisebb fájdalommal járó panaszainak helyi tüneti kezelésére alkalmazható 16 éves kortól.

*a referencia Flector 140 mg gyógyszeres tapaszhoz és a placebo (hatóanyagot nem tartalmazó) tapaszhoz képest

Hivatkozások:
Alkalmazási előirat: OGYÉI/66050/2021 A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2022. május 26.
K. D. Rainsford, Michael S. Roberts, Alessandro Nencioni & Clarence Jones2018): Rationale and evidence for the incorporation of heparin into the diclofenac epolamine medicated plaster, Current Medical Research and Opinion, DOI: 10.1080/03007995.2018.1551194
24h
  • Szignifikáns fájdalomcsillapítás*
  • Látványos duzzanat csökkentés*
  • Az egyetlen, diklofenák hatóanyagú, 24 órás hatású vény nélkül kapható tapasz
Flectorin

A Flectorin tapasz vény nélkül kapható gyógyszer.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!