A koronavírus miatt a szabadtéri- és hobbi sport programok szünetelnek.
Az alábbiakkal szeretnénk segíteni, hogy otthoni környezetben is meg tudjuk mozgatni magunkat.

1. Alakítsunk ki napi rutint

Amennyiben nincs lehetőségünk kimozdulni edzőterembe, marad a mozgás otthon, vagy a kertben. Mindenki saját ritmusa szerint napi, vagy heti többszöri mozgást is választhat. Ajánlott erre az időszakra akár napi rövidebb mozgásformákat is végezni. Fontos, hogy a napjainknak keretet adjunk. Beépíthetünk minden reggelre egy 10-20 perces mozgást, és délutánra vagy estére egy hosszabb mozgást. Nagyon fontos, hogy ezt akár először papírra is vessük, és kövessük a terveinket. A mozgás lényege az öröm is, így azt is vegyük figyelembe, hogy ha eltérünk ettől a tervtől egy kicsit, vagy kimarad egy mozgás, az is teljesen elfogadható. Legyünk a keretekkel valamennyire rugalmassak, ne legyünk túl szigorúak magunkhoz!

2. Mozogjunk együtt a gyerekekkel!

A kialakult helyzetben bizony sok család maradt otthon a gyerekekkel, sokunknak iskoláskorú a gyermeke van vagy még kisebb. Nem tudunk játszótérre járni, így egyenes út vezet oda, hogy gyermekeinkkel együtt tudjunk mozogni. Ehhez játékos programokra van szükségünk. Mozgassuk meg a családot együtt!

3. Órarend kialakítás

Akár egyedül, akár a családdal mozgunk otthon a szobában, vagy a kertben, mérjük fel a lehetőségeinket, gondoljuk végig, hol, hogyan és egyszerre hányan tudunk mozogni. Ehhez alkalmazkodva és a létszámtól, kortól függően keressük meg a nekünk legalkalmasabb programot a neten. Segítségül hívhatjuk a jógát, aerobicot, táncos-játékos mozgásprogramokat. Szerencsére ehhez rengeteg segítségünk van, hiszen a 10 perces mozgástól a 1,5 órás órákig mindenféle mozgásformát megtalálhatunk.

Nagyon fontos a mozgás az egészségünk fenntartására az immunrendszer erősítésére és felesleges kilók ellen is. Nagy segítségünkre vannak a youtube-on található videók, és a facebook-on lévő online felvételek. Így arra is van lehetőség, hogy másokkal egy időben mozogjunk együtt. Egy kicsit olyan érzés ez, mintha tömegesen sportolnánk, mozognánk.

Mozogni öröm, ne felejtsük el!

 

 

A Flectorin tapasz vény nélkül kapható gyógyszer.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!