A koronavírus miatt a szabadtéri- és hobbi sport programok szünetelnek.
Az alábbiakkal szeretnénk segíteni, hogy otthoni környezetben is meg tudjuk mozgatni magunkat.

1. Alakítsunk ki napi rutint

Amennyiben nincs lehetőségünk kimozdulni edzőterembe, marad a mozgás otthon, vagy a kertben. Mindenki saját ritmusa szerint napi, vagy heti többszöri mozgást is választhat. Ajánlott erre az időszakra akár napi rövidebb mozgásformákat is végezni. Fontos, hogy a napjainknak keretet adjunk. Beépíthetünk minden reggelre egy 10-20 perces mozgást, és délutánra vagy estére egy hosszabb mozgást. Nagyon fontos, hogy ezt akár először papírra is vessük, és kövessük a terveinket. A mozgás lényege az öröm is, így azt is vegyük figyelembe, hogy ha eltérünk ettől a tervtől egy kicsit, vagy kimarad egy mozgás, az is teljesen elfogadható. Legyünk a keretekkel valamennyire rugalmassak, ne legyünk túl szigorúak magunkhoz!

2. Mozogjunk együtt a gyerekekkel!

A kialakult helyzetben bizony sok család maradt otthon a gyerekekkel, sokunknak iskoláskorú a gyermeke van vagy még kisebb. Nem tudunk játszótérre járni, így egyenes út vezet oda, hogy gyermekeinkkel együtt tudjunk mozogni. Ehhez játékos programokra van szükségünk. Mozgassuk meg a családot együtt!

3. Órarend kialakítás

Akár egyedül, akár a családdal mozgunk otthon a szobában, vagy a kertben, mérjük fel a lehetőségeinket, gondoljuk végig, hol, hogyan és egyszerre hányan tudunk mozogni. Ehhez alkalmazkodva és a létszámtól, kortól függően keressük meg a nekünk legalkalmasabb programot a neten. Segítségül hívhatjuk a jógát, aerobicot, táncos-játékos mozgásprogramokat. Szerencsére ehhez rengeteg segítségünk van, hiszen a 10 perces mozgástól a 1,5 órás órákig mindenféle mozgásformát megtalálhatunk.

Nagyon fontos a mozgás az egészségünk fenntartására az immunrendszer erősítésére és felesleges kilók ellen is. Nagy segítségünkre vannak a youtube-on található videók, és a facebook-on lévő online felvételek. Így arra is van lehetőség, hogy másokkal egy időben mozogjunk együtt. Egy kicsit olyan érzés ez, mintha tömegesen sportolnánk, mozognánk.

Mozogni öröm, ne felejtsük el!

 

 

Flectorin

Próbálja ki az új Flectorin tapaszt, amely a továbbfejlesztett technológiának – diklofenák hatóanyag és heparin segédanyag párosítás – köszönhetően szignifikánsan csillapítja a fájdalmat, gyulladáscsökkentő hatású, és csökkenti a duzzanatot (ödémát)*.

A diklofenák hatóanyagú, vény nélkül kapható tapaszok közül egyedül a Flectorin rendelkezik 24 órás hatással, ezért elég naponta egyszer felhelyezni!

A Flectorin tapasz az ízületek, ínak és ínszalagok akut, kisebb fájdalommal járó panaszainak helyi tüneti kezelésére alkalmazható 16 éves kortól.

*a referencia Flector 140 mg gyógyszeres tapaszhoz és a placebo (hatóanyagot nem tartalmazó) tapaszhoz képest

Hivatkozások:
Alkalmazási előirat: OGYÉI/66050/2021 A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2022. május 26.
K. D. Rainsford, Michael S. Roberts, Alessandro Nencioni & Clarence Jones2018): Rationale and evidence for the incorporation of heparin into the diclofenac epolamine medicated plaster, Current Medical Research and Opinion, DOI: 10.1080/03007995.2018.1551194
24h
  • Szignifikáns fájdalomcsillapítás*
  • Látványos duzzanat csökkentés*
  • Az egyetlen, diklofenák hatóanyagú, 24 órás hatású vény nélkül kapható tapasz
Flectorin

A Flectorin tapasz vény nélkül kapható gyógyszer.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!